Trainingen van 2019!

1. Kloppend presenteren - Vertel je verhaal met plezier!

Kloppend heeft voor ons een dubbele betekenis: Het verhaal klopt bij jou en je vertelt je verhaal vanuit je hart!

Logos, ethos en pathos

Tijdens deze 1-daagse training ga je met je mededeelnemers (max. 8 deelnemers) en twee trainers aan de slag met jouw verhaal. Of je dit nu voor je werk is of op je privé-leven betrekking heeft, maakt niet uit. Elk goed verhaal bestaat uit logos, ethos en pathos . Wat dit is en hoe je dit kunt inbouwen in je presentatie, daar gaan we de hele dag mee oefenen. Dat doen we door verschillende theorieën te bespreken en daarmee direct praktisch aan de slag te gaan in een rustige setting.

Wat is jouw verhaal?

Verwacht geen training waarin we je leren om een PowerPoint presentatie te maken. We gebruiken geen hulpmiddelen maar gaan terug naar de basis van presenteren:

  • Vertrouwen hebben in jezelf en wat jij te vertellen hebt aan de wereld; 
  • Contact met je toehoorders;
  • De rust vinden om te genieten van presenteren. Want het is echt heel erg leuk!

We weten en respecteren dat presenteren voor veel mensen moeilijk is. Daarom beginnen we rustig en mag iedere deelnemer starten vanuit zijn of haar eigen vertrekpunt. Groei is de doelstelling en dit kan voor ieder verschillend zijn. Maar dat je een stap hebt gemaakt of gaat maken na deze dag, daar zijn wij van overtuigd! We heten je graag welkom!

De eerst volgende trainingen vinden plaats op 15 februari of 22 maart 2019.

 

2. Kloppend Netwerken/Pitchen


Deze training van 3 uur is erop gericht te ontdekken welke manier van netwerken bij jou past, hoe jij je verhaal kunt vertellen op een manier die bij jou past en bewustwording te creëren omtrent jouw uitstraling. Of het nu gaat om een snelle “elevator pitch”, een één-op-één gesprek waarin je vertelt wat je doet of het reageren op kritische vragen. Wanneer jouw verhaal vanuit je hart komt, klopt het. Leer je een pitch uit je hoofd, of ga je in gesprek met je publiek? In deze training ga je ontdekken welke vormen van netwerken en pitchen er bestaan en wat het beste bij jou past. 

Logos, ethos en pathos

Elk goed verhaal bevat ethos, logos en pathos. Tijdens het netwerken is het dus van belang dat jij jouw verhaal ook op deze manier brengt. Er zijn veel verschillende manieren van netwerken. Je kunt potentiële klanten benaderen voor een gesprek, je kunt aansluiten bij grote netwerkorganisaties, op beurzen staan of zelfs meedoen aan een netwerkontbijt. En klopt jouw pitch wel? Als dat zo is, zul je met plezier en vertrouwen kunnen vertellen wat jij als ondernemer te bieden hebt. Is dat nog niet zo? Dan gaan we daarmee aan de slag!

Netwerken eng?

Sommige ondernemers vinden het verschrikkelijk om in een grote groep mensen een praatje aan te knopen met onbekenden. Hoewel dit zeker te leren is, zijn er ook veel andere manieren om te netwerken. De kunst is om de manier te vinden die bij jou past! Breekt het zweet je uit als je jouw pitch uit je hoofd moet voordragen? Doe het op jouw manier! En waarom netwerk jij eigenlijk?


Tijdens deze training komt het volgende aan bod:
- Verschillende manieren van netwerken;
- Wat kun je bereiken met netwerken?
- Hoe ga je om met de spanning?
- Logos, ethos en pathos: klopt jouw verhaal?
- Oefeningen om vol vertrouwen jouw verhaal te vertellen;
- Tips en persoonlijke feedback op jouw pitch.
- Hoe bouw je aan een netwerk dat bij jou past?
- Ontdek hoe bewust netwerken kan leiden tot leuke klanten


Met veel persoonlijke aandacht en in een prettige en veilige omgeving is het doel vandaag om het beste in iedereen naar voren te halen! Want netwerken is een belangrijk deel van ondernemen en wanneer je het op jouw manier doet kan het je veel plezier brengen.

3. Kloppend Bloggen

Tijdens deze workshop van 3 uur gaan we aan de slag met het schrijven van een kloppende blog. Of je nu kennis wilt delen op je bedrijfswebsite, jouw opinie wilt delen met je lezers of baanbrekende ideeën presenteert, je hebt je lezers nodig. Wanneer jouw blog niet klopt haken zij al snel af, of ze beginnen er niet eens meer aan. Hoe zorg je nu dat je jouw verhaal op je lezerspubliek overbrengt? En wat is dat dan: een kloppende blog?

Logos, ethos en pathos

Elk goed verhaal, of het nu een speech, roman of blog is, bestaat uit ethos, logos en pathos. Wat dat is en hoe je het toepast in je blogs, leer je tijdens deze workshop. Naast de theoretische uitleg gaan we vooral lekker aan de slag om zelf te ervaren hoe dit werkt.

Staren naar een leeg papier?

Lukt het je niet om je boodschap op papier te zetten? Weet je niet hoe je moet beginnen of hoe je een goede structuur aanbrengt in je verhaal? Mis je nog die ene special touch in je verhaal om het echt lekker leesbaar te maken? Na deze workshop ga je naar huis met een schriftje vol inspiratie, tips en adviezen. En misschien ontstaat er al een mooie kloppende blog! We behandelen bijvoorbeeld:

-        Hoe te beginnen met schrijven;
-        Het voorwerk (wat wil je schrijven, voor wie?);
-        Structuur aanbrengen in je blog;
-        Persoonlijke feedback;
-        Tips & adviezen voor jouw schrijf-uitdagingen;
-        Mogelijkheid om je blog naderhand professioneel te laten redigeren.

Omdat schrijven gewoon heel erg leuk kan zijn streven we ernaar om het zo effectief mogelijk in te zetten. Dat zal er voor iedereen anders uitzien en dat is maar goed ook!  

Schrijf je in en schrijf mee!

 

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op, we vertellen er graag meer over.

Aanmelden kan via het contactformulier of direct via edith@prevaro.nl

(Ben je particulier en heb je moeite met de prijs, neem contact op dan bespreken we de mogelijkheden).

 

Trainers:

Edith Groenendaal: Jullie lezen meer over Edith op deze website. Als trainer, adviseur en coach zoekt zij graag verbinding met mensen, rang of stand doen er niet toe: "Neem het heft in handen, durf nieuwe paden te bewandelen, wees niet bang en ga sprankelen!"

Rob Verkerke is een ervaren adviseur en trainer die daarnaast ervaring heeft met toneel en zingen: "Of ik nu op toneel sta, zing of presenteer, als mijn hoofd, hart en handen samenwerken, dan voel ik dat mijn verhaal de ander raakt".

Ginie Knipping heeft als organisator van Open Coffee Arnhem veel ervaring met netwerken en weet als geen ander hoe spannend dat kan zijn. Zij helpt ondernemers graag bij het oplossen van hun ondernemersergernissen, is praktisch ingesteld en denkt in oplossingen.. “Ik ben ervan overtuigd dat je volop kunt genieten van ondernemen én succesvol kunt zijn als je onderneemt vanuit het hart. Mijn motto is niet voor niets: Volg je hart want dat klopt.“

Linda Schlief schrijft als freelance tekstschrijver veel blogs en andere (web)teksten voor allerlei bedrijven en ondernemers. Om voor zulke uiteenlopende klanten te schrijven is heel wat inlevingsvermogen nodig. Wanneer je zelf gaat bloggen, is het belangrijk dat je een bepaald doel voor ogen hebt. Dat doel behaal je alleen als jouw blogs kloppen voor jou én je doelgroep. Hoe je dat doet, ervaar je in Linda's workshop 'Kloppend bloggen'.