Trainingen van 2019!

 

  1. " Kloppend presenteren" - "Vertel je verhaal met plezier!"

Kloppend heeft voor ons een dubbele betekenis: Het verhaal klopt bij jou en je vertelt je verhaal vanuit je hart!

Logos, ethos en pathos

Tijdens deze 1-daagse training ga je met je mededeelnemers (max. 8 deelnemers) en twee trainers aan de slag met jouw verhaal. Of je dit nu voor je werk is of op je privé-leven betrekking heeft, maakt niet uit. Elk goed verhaal bestaat uit logos, ethos en pathos . Wat dit is en hoe je dit kunt inbouwen in je presentatie, daar gaan we de hele dag mee oefenen. Dat doen we door verschillende theorieën te bespreken en daarmee direct praktisch aan de slag te gaan in een rustige setting.

Wat is jouw verhaal?

Verwacht geen training waarin we je leren om een PowerPoint presentatie te maken. We gebruiken geen hulpmiddelen maar gaan terug naar de basis van presenteren:

  • Vertrouwen hebben in jezelf en wat jij te vertellen hebt aan de wereld; 
  • Contact met je toehoorders;
  • De rust vinden om te genieten van presenteren. Want het is echt heel erg leuk!

We weten en respecteren dat presenteren voor veel mensen moeilijk is. Daarom beginnen we rustig en mag iedere deelnemer starten vanuit zijn of haar eigen vertrekpunt. Groei is de doelstelling en dit kan voor ieder verschillend zijn. Maar dat je een stap hebt gemaakt of gaat maken na deze dag, daar zijn wij van overtuigd! We heten je graag welkom!

De eerst volgende trainingen vinden plaats op 15 februari of 22 maart 2019.

 

2.  " Kloppend pitchen" - "Vertel je boodschap met plezier!"

Ook voor een goede ‘pitch’ geldt: deze bestaat uit logos, ethos en pathos. Wie heeft er niet herhaaldelijk zitten zweten op een elevator pitch? Want als ondernemer moet je die “absoluut hebben”. Maar omdat het vaak een ingestudeerd verhaal wordt verdwijnt de kleur die jij er juist aan mee wilt geven. Hoe geef je het dan wel die kleur en energie? Door het “kloppend” te maken.

Let op: tijdens deze training kunnen we je ook helpen als je in andere situaties moeten hebt met het uitdragen van je boodschap, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen! Zorg dat je gehoord wordt!

Tijdens deze halfdaagse training helpen we je graag! We starten met het oefenen van de basis zoals ook hier boven beschreven: rust, vertrouwen en contact. Van daar uit gaan we verder bouwen tot de pitch klopt bij jou en jij bij de pitch! Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op, we vertellen er graag meer over.

 

3. " Kloppend netwerken" - "Maak contact met plezier!"

Sommige mensen zijn in de wieg gelegd om te netwerken, voor anderen is het een opgave. Maar het is soms nodig om een dienst of product wat meer bekendheid te geven. Maar hoe doe je dat nou, zo’n ruimte vol vreemde mensen binnen stappen die elkaar wel allemaal lijken te kennen. En hoe stel je je dan voor? Wat vertel je wel en wat juist niet? Wanneer kom je te commercieel over en wanneer te bescheiden? Als je hier allemaal over na gaat denken wordt de drempel heel hoog. En toch doen we dat vaak wel. Maar wat nou als nadenken niet meer nodig is, omdat we doen wat klopt? Gedurende deze training gaan we ook weer terug naar de basis: rust, vertrouwen en contact. De nadruk zal daarna veelal liggen op het maken van contact en het tonen van interesse in de ander. Als dat klopt, gaat je eigen verhaal ook kloppen! Kom je het samen met ons ervaren?

 

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op, we vertellen er graag meer over.

Aanmelden kan via het contactformulier of direct via edith@prevaro.nl

(Ben je particulier en heb je moeite met de prijs, neem contact op dan bespreken we de mogelijkheden).

 

Trainers:

Edith Groenendaal: Jullie lezen meer over Edith op deze website. Als trainer, adviseur en coach zoekt zij graag verbinding met mensen, rang of stand doen er niet toe: "Neem het heft in handen, durf nieuwe paden te bewandelen, wees niet bang en ga sprankelen!"

Rob Verkerke is een ervaren adviseur en trainer die daarnaast ervaring heeft met toneel en zingen: "Of ik nu op toneel sta, zing of presenteer, als mijn hoofd, hart en handen samenwerken, dan voel ik dat mijn verhaal de ander raakt".

Ginie Knipping heeft als organisator van Open Coffee Arnhem veel ervaring met netwerken en weet als geen ander hoe spannend dat kan zijn. Zij helpt ondernemers graag bij het oplossen van hun ondernemersergernissen, is praktisch ingesteld en denkt in oplossingen.. “Ik ben ervan overtuigd dat je volop kunt genieten van ondernemen én succesvol kunt zijn als je onderneemt vanuit het hart. Mijn motto is niet voor niets: Volg je hart want dat klopt.“

Linda Schlief schrijft als freelance tekstschrijver veel blogs en andere (web)teksten voor allerlei bedrijven en ondernemers. Om voor zulke uiteenlopende klanten te schrijven is heel wat inlevingsvermogen nodig. Wanneer je zelf gaat bloggen, is het belangrijk dat je een bepaald doel voor ogen hebt. Dat doel behaal je alleen als jouw blogs kloppen voor jou én je doelgroep. Hoe je dat doet, ervaar je in Linda's workshop 'Kloppend bloggen'.