Leren presenteren

Uit een onderzoek onder een groep studenten bleek dat 95% van hen een vorm van spreekangst kent. Dat lijkt vrij representatief als ik om mee heen vraag en vertel dat ik me met dit onderwerp bezig houd. Zoals uit het gedicht 'Angst' van Toon Hermans blijkt, hebben zelfs de hele groten er last van. 

Spreekangst ontstaat vaak al in de jeugd. Je zou dus kunnen denken dat een groot gedeelte van die 95% een negatieve ervaring heeft opgedaan met spreken in de jeugd. Dat hoeft geen groot trauma te zijn, een enkele negatieve opmerking van een klasgenoot tijdens een spreekbeurt kan al voldoende zijn om spreekangst te ontwikkelen.

Het goede nieuws is: er is wat aan te doen! Graag help ik je daarbij!

Training of coaching

Werken aan je presentatievaardigheden kan in een groep tijdens een training. De trainingen variëren in duur van een halve dag tot drie dagen en kunnen in-company plaats vinden of op basis van open inschrijving. Een andere optie is individueel tijdens één of enkele coachingsgesprekken. Daarbij kunnen we bijvoorbeeld je verhaal voorzien van ethos, logos en pathos en kun je het verhaal oefenen. Oefening baart namelijk echt kunst!

Neem contact op, we vertellen je er graag meer over: edith@prevaro.nl


Spreken in het openbaar & natuurlijk leiderschap

Leren presenteren heeft betrekking op spreken in het openbaar. Dit hoeft echter niet perse voor een groot publiek te zijn. Ook vergaderingen en zakelijke gesprekken zullen makkelijker gaan zonder spreekangst.

Presenteren gaat ook over natuurlijk leiderschap: voor zorgen dat jij beter gehoord en gezien wordt.

Geloof in jezelf en vind het fijn om te zijn waar je bent op dat moment. Want als jij je daar op dat moment niet fijn voelt is het vaak ook niet fijn om naar je te luisteren.

We doen PowerPoint en beamers min of meer in de ban en we gaan luisteren naar jouw verhaal. Want dat is goed zoals het is!


Meer informatie?

Ik wil je graag helpen!

Van eenmalig advies tot een training van drie dagen.

Ik werk zowel voor bedrijven als voor particulieren (aangepast tarief).