Trouw aan jezelf

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 10:53

Klopt het? 
Ooit was ik onervaren als organisatie-adviseur. In loondienst bij een gerenommeerd adviesbureau moest ik vooral veel omzet maken en natuurlijk alleen maar voor ontzettend tevreden klanten zorgen. Achteraf gezien gaf het mij een ongezonde druk om te presteren in élke opdracht voor élke klant. Alsof elke soort opdracht en elke soort klant bij mij zou kunnen passen. Nu weet ik beter en handel ik daar ook consequent naar. Eigenlijk had ik het als jonge adviseur toen al door, want mijn intuïtie zei al dat het met die ene klant niet goed zou komen.

Het klopte niet!

Ik weet het nog goed. Een klant wilde zelf een verzuimtraining geven, maar hij moest het door een extern iemand laten doen. Ik was zijn prooi. Met mijn ogen van nu zie ik dat het een gefrustreerde P&O-functionaris was. Hij wilde alles op zijn manier. Ik was toen nog oneindig klantgericht en flexibel. Perfect voorbereid ging mij de training toch heel goed af. Dat kreeg ik ook terug van de deelnemers. Tevreden reed ik naar huis. Niet veel later bleek mijn opdrachtgever toch niet tevreden. Achteraf ben ik hem dankbaar voor deze les. Het klopte vanaf het begin al niet!

10 jaar ondernemerschap verder

Als zelfstandig ondernemer werk ik nu samen in meerdere teams voor meestal grote klanten. In elk team voel ik mij als een vis in het water. 10 jaar ondernemerschap verder weet ik inmiddels dat ik de klanten en samenwerkingspartners heb die bij mij passen. Met wie het klopt! Door in de contacten die ik maak, uit te gaan van die magische klik tussen die ander en mij. Soms is het al lachen in de eerste minuut, soms is er een stil besef dat het goed zit. Trouw zijn aan mezelf is hierin de sleutel. Inmiddels gaat het mij goed af schijnbaar fantastische mensen links te laten liggen als het voor mij niet klopt. Die matchen wellicht met andere mensen, maar niet met mij.

Kloppend netwerken

Nu ben ik heel blij met het nieuwe team van ‘Kloppend presenteren’. Het is onze gemeenschappelijke ervaring dat het moet kloppen. Met trots hebben we recent al onze eerste trainingen en workshops ‘Kloppend presenteren’ en ‘Kloppend pitchen’ achter de rug. Met ondernemers en adviseurs als tevreden deelnemers. Binnenkort hoor je van ons over ‘Kloppend netwerken’ en ‘Kloppend bloggen’. Jij mag nu raden welke vraag hierbij centraal staat 😉.

 

Door Rob Verkerke


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Joke Haver
6 maanden geleden

Hoi Rob, goed verhaal wn heel gojn om tussen de regels door te horen dat het goed met je gaat en dat je kan doen waar je voor staat. Was iedereen maar zo🙄